Splinter > reacties

!!! Reacties van donateurs en kopers!

Splinter is een erg mooi verhaal. De mens gaat altijd aan de haal met zaken en luistert nooit naar de boodschap. (Henk W.)
.
.
.
Heren, het album was apart. Ik heb SPLINTER twee maal gelezen, mijn oordeel: zeer goed! (Jeroen)
.
.
.
Splinter is een middels crowdfunding uitgebracht stripalbum geschreven Age Morris en getekend door Victor Zilverberg. Het speelt zich af in een Blade Runner/Back to the Future II achtige toekomst die met veel flair is weergegeven door tekenaar Victor Zilverberg en omschreven word met behulp van een lading vol grappige afkortingen uit het brein van schrijver Age Morris. Zo speelt het hele verhaal zich bv af in The Big City. oftewel TBC. Hoofdrolspeler Chris word aan het begin van het verhaal als een drievoudige loser voorgesteld, maar neemt al snel een religieuze queeste op zich waarbij splinters (titelverklaring) van het originele Christus kruis (CK) ervoor zorgen dat mensen die op het slechte pad geraakt zijn weer G.O.E.D. (Geweldloos, onbaatzuchtig, empathisch en dienstbaar) worden.
.
De strakke tekenstijl en de aparte inkleuring trekken direct de aandacht. De woordgrappen en de afkortingen zorgen ervoor dat je blijft opletten. Het is geen zware kost, maar de lezer moet wel bij de les blijven om alle subtiliteiten bij te houden. Ook de zwarte randen rondom de kaders geven het geheel een apart gezicht. Er zitten zoveel details verwerkt in elke pagina, van achtergrond rekwisieten tot herkenbare (overleden) muziek artiesten, inclusief een mysterieuze bijrol voor Frank Zappa. En laten we niet vergeten dat Doerak, de kat van Chris, op dezelfde manier terug praat tegen zijn baasje als Bobbie dat doet tegen Kuifje (zonder dat Chris het begrijpt) . Op het einde van het album zijn een paar pagina’s opgenomen waarin veel van deze verborgen verwijzingen en in-jokes worden uitgelegd. Gelukkig maar, want dit spoort de lezer aan de strip opnieuw te lezen en nog meer details te ontdekken.
.
Het enige minpuntje is dat het verhaal ietsje te abrupt afgelopen is. Het lijkt wel alsof het budget op was of dat er een onontkoombare deadline moest worden gehaald, want er word op de laatste pagina minstens twee pagina’s aan informatie samengeperst tot één. Verrassend genoeg volgt er na de glossary nog een extra, allerlaatste pagina waarop de meest gulle gevers van de crowdfunding actie in de strip worden vereeuwigd. En zo komt de strip, en ook deze review, toch nog full circle. Ik geef 8 uit 10 sterren voor Splinter. (René)
.
.
.
SPLINTER is een prachtig album geworden waar duidelijk veel werk en liefde in is gestopt. Ik hoop dat de verkoop goed gaat lopen! (Marc)
.
.
.
SPLINTER is een echte page-turner. Jammer (voor mij als zoete-koek-liefhebber) dat het verhaal niet helemaal GOED afloopt… (AH)
.
.
.
Ik heb SPLINTER inmiddels gelezen en ik vond het een prachtig verhaal, grappig ook, spannend, cool getekend.
.
De kern van het verhaal is maatschappijkritisch, en dat spreekt mij erg aan. In het bedrijf waar ik werk heeft de expansiedrift ook toegeslagen en ik zie nu met lede ogen aan hoe dat het gevoel en werkplezier kapotmaakt. Mensen verliezen hun echte zorggevoel/compassie e.d. en hangen steeds meer op aan “afspraken, richtlijnen, productiecijfers, budget” etc. But that is not what keeps us going, neither growing…
.
Enne, ja, wel zuur natuurlijk dat ondanks alle goede intenties het “goed zijn” weer een wedstrijd werd en in the end nothing really changes…
.
PS: Komt er een vervolg? (N)
.
.
.
Ik ben erg gecharmeerd van de atoomstijl en de kleurstelling. Vanaf het begin al. Dit spreekt mij wel aan. Als ik het album in een winkel was tegen gekomen, zou dit een reden zijn het aan te schaffen. Het onderscheidt zich van veel andere stripalbums.
.
Het verhaal is goed gevonden. Wel stoort het mij dat ik allerlei afkortingen moet onthouden. De schrijver denkt verder dan de verhaallijn en probeert met symboliek zijn gedachten over te brengen. Deze gedachten gaan verder dan de mogelijkheid het verhaal te kunnen vertellen in het album. Mijn mening. Een verhaal in boekvorm zou die gedachten beter kunnen vatten.
.
Toch is de boodschap helder en duidelijk. Ook stof tot nadenken. Het einde is onbevredigend voor de lezer. Het verhaal is niet af. Dus is het zeker tijd voor een vervolg. Dat verdienen de heren. (Anja)
.
.
.
Ik vind SPLINTER super. Hoe dicht bij de waarheid, dat mensen/maatschappij iets potentieel goeds weer lekker verkloten. Stijl past goed bij verhaal.
.
Isolde, onze dochter van 16, vond het album ook gaaf. Lekker anders als al die andere 🙂 (Marcel)
.
.
.
Wat een album!!!! Met spanning en volle teugen genoten van een zeer knap verhaal… Bedankt Victor Zilverberg, Age Morris het was de moeite waard. En Tim van Broekhuizen, je hebt je rol met glans vervuld!!!! Toppie!!!! (Caroline)
.
.
.
En dan nu een kleine review van het stripalbum SPLINTER van Age Morris en Victor Zilverberg.
.
Chris is een aardige jongen die leeft in een koude, prestatiegerichte en gevoelloze consumptiemaatschappij. Ook hij voelt de nadelige effecten van deze gevoelloze wereld. Hij verliest zijn baan, zijn vriendin gaat met een ander en zijn papegaai is door zijn kat gedood. Als hij verdrietig door de stad wandelt, komt hij een monnik tegen die hem een stuk Christuskruis overhandigd. Chris komt erachter dat de splinters van dat kruis mensen zachtaardig en vriendelijk maken. Na een reeks incidenten weet hij zelfs de onderwereld goed en vriendelijk te maken. Of is dat schijn…..?
.
Dit is het begin van een wonderlijk, maar geen alledaags stripavontuur. Het aardige van dit boek is, is dat het een positief verhaal probeert te vertellen over goed en kwaad. Het verteld ons dat oude slechte leefgewoonten gemakkelijk door nieuwe goede leefgewoonten kunnen worden ingewisseld. Maar dat die nieuwe cultuur wel erg lijkt op die oude leefwijze van de stad waar dit avontuur zich afspeelt. De vraag die dit verhaal, naar mijn mening stelt is, is goed ook altijd goed? Ofwel als een nieuw en goed inzicht zonder individueel bewustzijn aan ons wordt opgedrongen, dan lijkt er geen verschil te zijn tussen goed en kwaad.
.
Vele figuren in de strip zijn gemodelleerd naar echte personen zoals Amy Winehouse, Clint Eastwood, James Belushi en Tim van Broekhuizen. Verder vind ik het natuurlijk heel tof dat ik mijn hoofd heb mogen uitlenen aan dit verhaal! Dat vind ik een hele eer! (Tim)
.
.
.
SPLINTER is gewoon een must-read voor iedereen die iets heeft met thrillers, spanning en onze maatschappij. (Cok)
.
.
.
SPLINTER is een pageturner die je in een ruk wilt uitlezen! Daarbij is het een verhaal dat je zonder problemen nog een paar keer kunt lezen omdat er heel veel in te ontdekken valt. (Kevin)
.
.
.
Beste Age en Victor… Hij is binnen: Splinter Het Album. En beste heren, ik ben zeer aangenaam verrast. Ik heb me ooit ingelaten met jullie crowdfundingsproject omdat ik jullie initiatief zo sympathiek vond en ook wel nieuwsgierig was of het zou gaan lukken. Echter, van strips ben ik niet echt. Of eigenlijk, echt niet. Veel eerder dan verwacht (althans door mij) was het jullie gelukt om van het project een succes te maken, maar nog verrassender (althans, voor mij) vind ik Splinter Het Album niet alleen verschrikkelijk prachtig, maar zelfs het verhaal blijkt een ware pageturner. Echt F A N T A S T I S C H. Ga zo door heren. (Wendy)

.
.
.
GRAM-song:
.

Je Gaat voor Geld!
Je Ritselt voor Roem!
Je Aast op Aanzien!
Je Manipuleert voor Macht!

Want ALLES draait om GRAM! Yeah!
Alles draait om Gra-Ha-Ham!
Zonder GRAM geen Geluk! Dus…
Maak je medemens KEIhard stuk!

Geld is zo Geil!!!
Zonder Roem ben je Doem!!!
Met Aanzien sta je nooit Alleen!!!
En Macht blijft Mesmeriseren!!!

Want ALLES draait om GRAM!
Yeah! Alles draait om Gra-ha-ham!
Zonder GRAM geen Geluk!
Dus maak je medemens KEIhard stuk!

2 gedachtes over “Splinter > reacties

  1. ‘Splinter’ is wat er gebeurt als je atheïsten met interesse in religie laat nadenken over goed en kwaad, een entertainende cocktail van goed en kwaad, met een snuifje LCD, tot leven gebracht in tekeningen die het beste te omschrijven zijn als: ‘Atoomstijl gezien door glas-in-lood-ramen.’

    Geliked door 1 persoon

  2. Splinter is een bizar verhaal wat je in een stuk uitleest. En daarna nog een keer..
    Vol woord- en ook beeldgrapjes. Van uiterst clever tot lekker melig (bouwvakkerskont). Ieder mag er zijn betekenis aan toekennen, voor mij is het een parodie op het geloof.
    Mooi gemaakt en uiterst onderhoudend.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s